heilige weg paramaribo

2 leuke dagexcursies vanuit Paramaribo, je komt gegarandeerd ontspannen terug

Wil je even aan de drukte ontsnappen van Paramaribo?

Als je een tijdje door Paramaribo hebt gewandeld, wil je misschien wel eens  een keertje wat anders. Een andere natuurlijke omgeving, of even weg uit de drukte,want ook in Paramaribo kan het druk zijn. Zeker in de ochtendspits 😉 De drukke stad kan je dan voor een dagje ruilen voor sightseeing buiten Paramaribo.

 

 

 

Betaalbaar en makkelijk te boeken

Een tip is om eens een dagexcursie te proberen. Er worden veel dagexcursies georganiseerd dus keuze zat maar hier bespreken we de  2 bekendste dagvullende trips buiten Paramaribo. De dagexcursies zijn betaalbaar en zijn makkelijk te boeken bij locale tourorganisaties in Paramaribo of bij een reisbureau in Nederland gespecialiseerd in Suriname.

Tip 1 gezellige dagexcursies: Warappakreek

Bij deze dagtour ben je verzekerd van een heerlijke dag met unieke combinaties. Er valt veel te zien.

 • boottocht door vogelrijke Warappakreek
 • bezoek aan nog werkende staatsplantage Alliance
 • bezoek aan dorp Bakkie

Deze afwisselende dagtocht is een happening voor iedere geschiedenis-, vogel- en natuurliefhebber  die op vakantie gaat naar Suriname. Het hoogtepunt van deze excursie is de boottocht door de fantastische,vogelrijke Warappakreek waarlangs zich eveneens nog tal van overblijfselen uit de slaventijd bevinden. De Warappakreek is een uniek gebied met zijn prachtige natuur en goed bewaarde cultureel erfgoed.

Bezoek aan staatsplantage

De tocht begint met een rit door  het district Commewijne . Er vindt daarna een wandeling plaats over de nog werkende staatsplantage Alliance. Ook breng je een bezoek aan het dorp Bakkie waar je heerlijk rond kan snuffelen in een privé museum.

Warappakreek

Vervolgens begin je dan aan de boottocht door de prachtige vogelrijke Warappakreek die eindigt bij het achterliggende strand aan de Atlantische Oceaan.

Hier kan je nog een mooie wandeling maken voordat het tijd is voor de ongeveer 45 minuten durende terugreis naar de hoofdstad Paramaribo.

Tip 2 gezellige dagexcursies: Oude ambachten en White Beach

Bij deze dagtrip bezoek je 2 eeuwenoude ambachten die in Suriname nog steeds uitgeoefend worden. Daarnaast  bezoek je een prachtige rivierstrand, White Beach en kan je de mooiste vlinders van Suriname bewonderen in de vlindertuin. Dit is wat je doet tijdens deze dagexcursie

 • bezoek aan White Beach
 • bezoek aan de vlindertuin
 • bezoek aan 2 eeuwenoude ambachten

Vlindertuin

Vanuit Paramaribo stop je als eerste bij een van de grootste vlinderkwekerijen van Zuid-Amerika. Daar kan je prachtige exotische vlinders. Vanuit deze plek reis je verder naar de marron houtsnijwerkers, een van de oudste vormen van kunst in Suriname.

Bewonderen van oude ambachten

Je ziet de Marrons aan het werk met authentieke gereedschappen waarmee zij prachtige voorwerpen maken. Het volgende ambacht dat je kan ervaren is die van de inheemse pottenbakkers. Het pottenbakken maak je hier vanaf het begin tot het einde mee.

Bezoek aan White Beach

Na deze ambachtslieden te hebben bezocht bezoek je het opgespoten hagelwitte rivierstrand van White Beach. Dit is tevens het eindpunt van deze dagtocht en vertrek je naar Paramaribo.

Beide dagtripjes zijn zeer populair bij toeristen en wordt er aangeraden door reisorganisaties deze op tijd te boeken.

Welke dagtrip heeft jouw voorkeur?

Facebook Comments

Een gedachte over “2 leuke dagexcursies vanuit Paramaribo, je komt gegarandeerd ontspannen terug

 1. Mirella

  Goeiedag. Wat kost de dag excursie warappakreek? En op welke dagen / tijden kan deze geboekt worden?
  Mvg Mirella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *