galibi suriname

Galibi Suriname, de zeeschildpadden en Caraiben

Galibi Suriname is een prachtig natuurreservaat. Dit gebied staat bekend om het feit dat het de broedplaats is van een van de laatste reuzenschildpadden ter wereld!! Deze broedplaats kan je bezoeken door een keer deel te nemen aan een excursie naar dit prachtige natuurreservaat.

 

 

 

Waarom Galibi bezoeken?

Deze tour is een 2 daagse tour naar het noorden van Suriname. Galibi is een natuurreservaat van maar liefst 4000 hectare groot. Dit gebied ligt aan de Atlantische Oceaan, aan de monding van de Marrowijnerivier. De charme van deze tour ligt in de ontmoeting met de kolossale zeeschildpadden die hier komen nestelen. Daarnaast kan je genieten van de onbedorven natuur, de fraaie zandstranden. Ook kennismaking met de cultuur van de Caraïben stam( Indianen) die nog te vinden is in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre is een goede reden om een keer naar Galibi te gaan.

Wat je van een 2 daagse tour naar Galibi kan verwachten probeer ik hieronder te beschrijven dus ben je nieuwsgierig hiernaar, lees dan verder…

 

galibi suriname

Purity Tours Suriname

Dag 1 Galibi Suriname

Je vertrekt met een minibus vanuit Paramaribo, via de oost-west verbinding, door de districten Commowijne en Marowijne, richting Albina. Deze busreis duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Dolfijnen

Aangekomen in Albina wordt de reis vervolgd door met een boot ongeveer anderhalf uur lang te varen naar natuurreservaat Galibi. Het zien van zoetwaterdolfijen is een extraatje die deze bootreis onvergetelijk maakt.

Eenmaal in Galibi staat er, na een heerlijke lunch, een dorpswandeling op het programma en maak je kennis met de bijzondere cultuur van de Caraïben( inheemse bevolking van het binnenland van Suriname). In de avond vaar je naar het prachtige strand van Babusanti waar je op een van de weinige plekken ter wereld de reuze zeeschildpadden kunt bekijken. De reuze schildpadden leggen op het strand van Babusanti hun eieren.

Nestelseizoen

Dit jaarlijkse terugkerende indrukwekkende fenomeen in het nestelseizoen loopt van februari tot en met medio augustus. Buiten het nestelseizoen wordt het bezoek aan de schildpadden vervangen door een culturele show gegeven door de inwoners van Christiaankondre en Langamankondre. In eenvoudige guesthouses brengen we de nacht door.

Dag 2 Galibi Suriname

Na het ontbijt in Galibi vertrek je voor een wandeling in de historische stad St. Laurent in Frans Guyana(buurland van Suriname). In St. Laurent kan je ook de Bango bezoeken waar Papillon jarenlang gevangen heeft gezeten. Na deze uitgebreide wandelingkeer je terug naar Galibi. Na het inpakken van bagage e.d. begint de terugreis naar Paramaribo. Nieuwsgierig geworden naar een Galibi Tour, kijk voor meer informatie bij Carribean.nl

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *