gele koorts vaccinatie

Gele koorts vaccinatie verplicht voor reizigers naar Suriname

De gele koorts vaccinatie is vanaf nu verplicht voor reizigers naar Suriname. Eerder werd de vaccinatie tegen gele koorts wel al geadviseerd voor reizen naar Suriname. Maar vanaf nu is het dus verplicht.

 

 

 

Wat is gele koorts

Gele koorts is een ernstige infectieziekte, overgebracht door muggen. De ziekte kan koorts, geelzucht en bloedingen veroorzaken.

 

Gele koorts vaccinatie

De vaccinatie bestaat uit een prik en geeft na 10 dagen goede bescherming. Deze bescherming is in principe levenslang mits binnen een half jaar een 2e prik van deze vaccinatie wordt gehaald.

 

Medische achtergrond

Voor bepaalde mensen met specifieke medische achtergrond geld de levenslange bescherming echter niet. Ook zijn er mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden tegen gele koorts.

 

Laat je op tijd vaccineren

In deze situatie kan een verklaring worden meegegeven die volstaat om het land binnengelaten te worden. Anders krijg je een vaccinatieboekje mee waarin je vaccinaties staan.

 

Persoonlijk advies

Tijdens een afspraak bij de GGD geven de artsen hierover persoonlijk advies. Reizigers moeten zich minimaal 10 dagen voor aankomst in Suriname zich laten vaccineren. GGD adviseert dus om tijdig een afspraak te maken.

 

Travel Clinic KLM Health Services

Je kan je ook laten vaccineren op Schiphol bij KLM Health Services. Zoals ik heb gedaan, zie mijn vaccinatieboekje op de foto.

 

Online afspraak maken

Op de website van KlM Health Services kan je een afspraak maken en kan je er zelf last minute terecht voor een vaccinatie. Het beste is natuurlijk om je minimaal 10 dagen voor vertrek te vaccineren zodat je goed beschermd aan je vakantie begint. Daarnaast is vaccinatie bij de Travel Clinic tientallen euro’s duurder als bij GGD.

 

Vergoedingen vaccinatie

Je laten vaccineren kan vergoed worden bij je zorgverzekeraar. Veelal zit in een aanvullende verzekering en niet in de basis zorgverzekering. Check dit dus eerst goed voordat je een afspraak maakt.

 

Info

Voor meer informatie en reisadvies op maat kan een afspraak worden gemaakt voor het reizigersspreekuur bij je plaatselijke GGD of kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl of www.klmhealthservices.com

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *