groot surinaams kookboek

KookBoektip: Groot Surinaams kookboek

Wil je lekker Surinaams leren koken? Dan kan ik je van harte het Groot Surinaams Kookboek aanbevelen.

Het ontstaan van dit leerzame kookboek

Het Groot Surinaams kookboek is een initiatief van de Eerste Huishoud- en Industrieschool in Paramaribo Suriname. De schrijfsters van dit boek, de directrice van deze school, mevr. A.A. Starke en een van de leraressen, mevrouw M.Samsin-Hewitt hebben vanuit hun rijke ervaring dit boek over de Surinaamse keuken geschreven.

Studieboek voor de huishoudschool

Dit kookboek was in eerste instantie bedoeld voor deze school. Maar is later ook algemeen kookboek geworden boordevol Surinaamse keuken recepten.

Wat staat er in het Groot Surinaams Kookboek?

  •  meer 300 pagina’s met  authentiek Surinaamse gerechten
  • recepten uit de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese keuken
  • verklarende woordenlijst, Surinaamse begrippen worden duidelijk uitgelegd
  • tips over verstandig en gezond eten
  • hoofdstuk over hoe je Surinaamse gerechten met Nederlandse producten kan klaarmaken

Surinaamse gerechten bereiden met Nederlandse producten

Ook voor Nederlanders, die de sleur van de gebruikelijke maaltijd willen doorbreken en iets anders willen koken, is dit kookboek een uitstekende handleiding. Voor hen speciaal en voor de Surinamers in Nederland is een hoofdstuk opgenomen in dit kookboek over hoe men Surinaamse gerechten kan bereiden met Nederlandse producten.

Waarom het Groot Surinaams Kookboek bestellen?

Met dit kookboek leer je lekker Surinaams koken!

Het boek bevat authentieke Surinaamse recepten en het wordt duidelijk uitgelegd. Naast de bekende Surinaamse gerechten zoals Roti plaat, Bami, Nasi, Heri Heri etc, komen ook recepten met macaroni ( heel verrassend) en verschillende desserts aanbod. Ook recepten met vis en vegetarische recepten vindt je in dit uitgebreide kookboek.

Uitgebreide uitleg over tropische producten

Daarnaast geeft het kookboek  duidelijk uitleg over de grondbeginselen van de Surinaamse keuken. Ook worden praktische tips gegeven om de gebruiker vertrouwd te maken met de uitgebreide Surinaams keuken en vindt je veel uitleg over de tropische producten die gebruikt worden.

300 pagina’s met recepten van de verschillende bevolkingsgroepen

Dit kookboek van de Surinaamse keuken geeft in meer dan 300 pagina’s een overzicht van Surinaamse gerechten, zowel voor de eenvoudige als de fijne keuken. De recepten zijn afkomstig van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkingsgroepen van Suriname.

De recepten zijn getest en geproefd

Alle in dit boek opgenomen Surinaamse keuken recepten zijn op de huishoudschool beproefd en hebben veelvuldig hun waarde in de praktijk bewezen.

Verstandig en gezond eten

Ook bevat het boek o.a. een hoofdstuk over het doel van de voeding en talloze tips met betrekking tot verstandig en gezond eten. Vandaar dat deze unieke verzameling van authentieke recepten uit Suriname een betrouwbare en wellicht onmisbare gids is bij het vergroten van uw gastronomische mogelijkheden.

Makkelijk in gebruik

Het kookboek is gemakkelijk te gebruiken door de uitgebreide hoofdstukindeling, het alfabetische onderwerpen register en de verklarende woordenlijst. In deze lijst worden de Surinaamse begrippen duidelijk in iets wat ouderwetse taalgebruik omschreven.

Conclusie

Kortom, dit kookboek bevat vele honderden originele Surinaamse keuken recepten, waarmee u de meest verrukkelijke Surinaamse gerechten gemakkelijk zelf kunt klaarmaken.

Aanrader!

Wil je lekker Surinaams leren koken? Dan is het Groot Surinaams kookboek zeker een aanrader!

Natuurlijk zijn er ook andere Surinaamse kookboeken die de moeite waard zijn om te proberen.

Welke dat zijn zie je hier.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *