hoe reis je door suriname

Hoe reis je door Suriname?

Je bent in Suriname en wilt graag het land verkennen. Hoe doe je dat het beste en met welk vervoersmiddel kom je op plaats van bestemming?

 

 

 

Reizen door Suriname is een waar avontuur!

Wil je naar de kustvlakte en het savannegebied, welke in het noorden van Suriname zijn gelegen, kan je het beste met een auto over de weg. Trek je de binnenlanden(Amazone) van Suriname in, dan is de korjaal( een uit boomstam gesneden kano) het voornaamste middel van vervoer.

Sommige plekken liggen echter zo diep in de binnenlanden dat het per korjaal dagen en soms zelfs weken zou duren tot dat je de plaats van bestemming hebt bereikt. De meeste bestemmingen zoals de populaire eco resorts in het binnenland zijn alleen per kleine vliegtuigjes bereikbaar.

Hoe reis je door Suriname?

Over de weg

Vanaf Paramaribo kan je op geasfalteerde wegen rijden naar het oosten en noorden van Suriname. Langs de wegen naar het oosten rijd je langs plantages suriname en bossen naar het grensstadje Albina aan de Marowijne rivier. Je kan ook naar het westen over de wegen naar de rijstpolders(Nickerie) van Suriname tot aan de andere grensrivier, de Corantijn. Het gebied gelegen ten zuiden van Paramaribo is ook goed bereikbaar.

Atjoni

Tot aan het Brokopondostuwmeer zijn de wegen in Suriname goed geasfalteerd. De laatste goed geasfalteerde weg vanaf dit punt is de Afobaka weg die leidt naar het dorpje Atjoni. Atjoni is de verzamelplek voor korjalen die naar het binnenland van Suriname vertrekken. Vanaf dit punt vertrek je ook naar de eco resorts Danpaati River Lodge en Palumeu Jungle Lodge. Wanneer je deze hoofdweg verlaat kom je op de rode bauxietwegen die letterlijk de nodige rode stof doen opwaaien.

Door de lucht

Het vervoer via de kleine vliegtuigjes van Suriname is ook een avontuur op zich! Wanneer je vliegt naar het binnenland kan je het prachtige tropische regenwoud vanuit de lucht aanschouwen. Ook het landen op airstrips niet groter dan een voetbalveld maken het vliegen door Suriname een ware gebeurtenis.

De lokale bevolking van het binnenland komt je altijd begroeten en kijken wat het toestel vanuit de stad heeft meegebracht.

Op het water

Ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de kust houdt de weg op en ben je aangewezen op het vervoer over het water. Je beleeft het Amazone gebied vanuit het korjaal over indrukwekkende stroomversnellingen. Vanuit het korjaal kan je de schoonheid van het tropisch regenwoud bewonderen. Laat je leiden door de bootsman die met zijn ervaring het korjaal door allerlei obstakels in het water weet te manoeuvreren.

Je kan dus op vele manieren Suriname beleven. Een rondreis Suriname is dan ook aan te raden omdat je dan Suriname op zijn best ervaart.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *