inspiratie uit de straten van Paramaribo

Tijdens het surfen op Facebook naar leuke fbpages over Suriname kwam ik de pagina “People of Paramaribo” tegen. People of Parmaribo is een fbpagina met als doel willekeurige mensen in de straten van Paramaribo te fotograferen en hun verhaal daarbij in het kort te vertellen. De zo genoemde “street portaits”.

Bij het bekijken van deze fbpagina, zie je hoe met geduld deze prachtige foto’s zijn gemaakt.  De foto’s zijn met name voornamelijk foto’s van verschillende personen maar ook aan de mooie objecten in Paramaribo is er aandacht besteed. Zoals bij voorbeeld “Mama Sranan” dat te vinden is bij de Waterkant. Mama Sranan is een beeld gemaakt door kunstenaar Jozeph Klaz in 1965. Het beeld is een vrouw met 5 kinderen in haar armen. Het beeld symboliseert Moeder Suriname dat 5 kinderen in haar armen heeft. Mama Sranan beschermt de 5 verschillende bevolkingsgroepen dat Suriname rijk is.

Wie is de fotograaf achter People of Paramaribo?

Na enige research kwam ik erachter dat Arvin Bachoe deze facebook pagina in  november 2015 is gestart. Arvin Bachoe  is geïnspireerd door de beroemde fotograaf Brandon Staton van “Humans of Newyork”. Een soort gelijke facebook pagina maar dan foto’s gemaakt over New Yorkers en de stad New York .

Arvind die zelf hobby fotograaf is heeft als doel de wereld te laten zien hoe divers en vriendelijk Surinamers zijn. Daarnaast vindt hij het ook belangrijk dat er een verhaal wordt verteld met zijn foto’s. Het verhaal dat Surinamers hebben en dagelijks mee bezig zijn. Met deze mooi facebook pagina lukt dat zeker wel daar ben ik van overtuigd.

Wil je ook een kijkje nemen op zijn pagina? klik hier

Facebook Comments