natuurreservaten in Suriname

Top 3 natuurreservaten in Suriname

De natuurreservaten in Suriname zijn schitterend. Ze zijn een onderdeel van het Amazone regenwoud en het Surinaamse landschap. De natuurreservaten kunnen overweldigend zijn door de rustgevende combinatie van alle tinten groen, ruisend water in de brede en op sommige plekken snel stromende rivieren, kleine gebergten en een diepblauwe lucht met helder witte wolken.

 

 

 

Meer natuurschoon

Naast natuurreservaten zijn er ook  de uitgestrekte rijstvelden, verblindende witte zandvlakten en prachtige rivierstrandjes. Al dit natuur laten een blijvende indruk op je achter. Suriname is een land met veel landschappelijke gezichten die tal van mooie plekjes en bijzondere culturen herbergt.

 11 natuurreservaten in Suriname

Vandaag de dag zijn er in Suriname 11 natuurreservaten te bezoeken. In deze natuurreservaten kan je de prachtige natuur waarnemen. Vijf van de natuurreservaten liggen in het kustgebied. Drie natuurreservaten liggen tussen de oude kustvlakte en de savanne. En nog drie andere natuurreservaten zijn te vinden in het achterland van Suriname.

De 3 bekendste natuurreservaten in Suriname

In het kort wordt er hier de 3 bekendste natuurreservaten beschreven om je een beeld te geven wat je kan verwachten van een bezoek aan deze wonderschone gebieden.

Boven Coesewijne Natuurreservaat

Het Boven Coesewijne Natuurreservaat is zeer bekend om de verschillende typen savannen die hier te vinden zijn. Daarnaast stroomt de Coesewijne rivier door het natuurreservaat, die onder  andere kaaimannnen en otters aantrekt en waar zelfs West Inidaanse Manatees gezien kunnen worden.

Centraal Suriname Natuurreservaat

Centraal Suriname Natuurreservaat  is het 1,6 miljoen hectare groot. Dit natuurreservaat dat is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een bekend onderdeel van dit natuurreservaat zijn de Raleighvallen. De Raleighvallen staan bekend om haar prachtige watervallen. Daarnaast geniet deze natuurreservaat onder de “birdwatchers” de internationale faam het vogelparadijs van Zuid-Amerika te zijn.

Galibi Natuurreservaat

Voor een ontmoeting met reuzenschildpadden moet je  naar het Galibi Natuurreservaat, waar zeeschildpadden hun eieren komen leggen en dan afreizen. Daarnaast leven in dit natuurreservaat nog de inheemse inwoners van Suriname.

3 top natuurreservaten

Het Boven Coesewijne natuurreservaat staat dus bekend om zijn savannelandschap, het Centraal Suriname natuurreservaat om de Raleighvallen en is een vogelparadijs en Galibi Natuurreservaat is de broedplaats van een van de laatste reuzezeeschildpadden ter wereld. Welke natuurreservaat in Suriname wil je graag een keer bezoeken?

Facebook Comments

Een gedachte over “Top 3 natuurreservaten in Suriname

  1. khemai charisma

    als inwoner van su heb ik zelf nog nooit 1 van de reservaten bezocht. ik wil zo graag allemaal bezichtigen. geld speeld de grootste rol hierin en dat heb ik niet. ik zelf ben nog afhankelijk van me ouders die het niet kunnen permiteren om ons (ik en me broertjes) een trip te geven naar al deze gebieden. we kunnen het alleen maar bewonderen door middel van foto’s en video’s van het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *