nickerie suriname

Nickerie Suriname & Bigi Pan, de rijstschuur en vogelparadijs van Suriname

Als vogelliefhebber is de bestemming Nickerie Suriname en Bigi Pan een must. Bigi Pan staat bekend om zijn prachtige natuur en de plek waar maar liefst 120 vogels te bewonderen zijn in hun natuurlijke omgeving.  Nickerie wordt ook wel de “rijstschuur”van Suriname genoemd. Het is de plek waar je de prachtige open landschappen en rijstvelden van Suriname kan bewonderen.

 

 

 

Een van de prachtige natuurreservaten van Suriname

Bigi Pan is een van de schitterende moerasachtige natuurreservaten van Suriname.

Het gebied staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. En is het gebied waar de meest mooiste vogels van Suriname te bewonderen zijn. Natuurlijk kan je op eigen initiatief dit bijzondere gebied bezoeken maar om echt optimaal te kunnen genieten is het het prettigst dit gebied met een georganiseerde tourreis van uit Paramaribo te bezoeken. Hier geef je een voorbeeld meerdaagse tourreis die je kan maken naar Nickerie en Bigi Pan:

 

Nieuw Nickerie Suriname

Tourreis Dag 1:

Je vertrekt vanuit Paramaribo met een minibusje naar de hoofdstad van het Surinaamse district Nickerie: Nieuw Nickerie. Deze busreis duurt ongeveer 3 uur. Na aankomst breng je een bezoek aan de nieuwe zeedijk van Nickerie. Aan de zeedijk van Nieuw Nickerie kan je van de mooie zonsondergang genieten.

Open rijstvelden

In dit gebied kan je de grote open rijstvelden bewonderen. Nickerie staat ook bekend als de” rijstschuur” van Suriname. Verder kan je een bezoekje brengen aan het plaatsje Groningen. In dit idyllisch plaatsje kwamen ongeveer 150 jaar geleden de eerste Nederlands boeren aan. Dit plaatsje is zeker de moeite waard om te bezoeken aangezien je daar zeker nog Nederlandse architectuur en invloeden terugziet.

Bevolking

De inwoners van de 2e stad van Suriname zijn overwegend van Hindoestaanse afkomst. Naast het Sranang Tongo en Nederlands wordt hier dan ook veel Hindoestaans oftewel het “Hindi” gesproken. Typische Hindoestaanse gerechten zoals roti en de roti plaat zijn hier ook veelvuldig te verkrijgen( altijd al willen weten hoe je eenvoudig een rotiplaat maakt? klik hier).

 

Bigi Pan

Tourreis Dag 2:

Deze dag staat in teken van een bezoek aan de grootste lagune van Suriname, natuurreservaat Bigi Pan. Dit natuurgebied kan je verkennen per korjaal.

Broed-Eldorado

Met een korjaal vaar je door kreken, mangrovebossen en moerasgebieden. Je bereikt op deze manier het hart van dit prachtige gebied. Je maakt tevens kennis met het broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten.

Surinaamse Lunch

Na het varen in een korjaal kan je genieten van een heerlijke Surinaamse lunch. Deze wordt vaak aangeboden van de tour organisator.  Nadat je heerlijk hebt genoten van je lunch kan je nog even ronddwalen in dit prachtige natuur gebied. Aan het einde van de middag reis je terug naar Paramaribo.

De hoogtepunten van deze tour zijn:

  • bezoek aan de 2e stad van Suriname: Nieuw Nickerie
  • Natuurreservaat Bigi Pan
  • Vogelliefhebbers paradijs
  • Historisch hart rijstcultuur

 

Hotel in Nickerie

Voor een overnachting in Nickerie Suriname kan je kiezen uit diverse hotels in Nickerie. Een voorbeeld van een goed hotel in Nickerie is de Recidence Inn in Nickerie. Wil je meer weten over dit hotel klik hier

Andere hotels kan je overleggen met  de tour organisator .

 

Meer informatie over een tour naar Nickerie & Bigi Pan

Wil je meer informatie over de meerdaagse tour Nickerie & Bigi Pan? Binnenkort  meer beschikbaar

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *