Palumeu jungle lodge, het hart van het Amazone regenwoud

Wanneer je in de ochtend wordt gewekt door brulapen en zingende vogels weet je dat je midden in het hart van het Amazone regenwoud bent. Een bijzondere ervaring die nooit van je leven vergeet. In de Palumeu Jungle Lodge in Suriname dat in het hart van Amazone Regenwoud ligt kan je deze fantastische happening meemaken.

 

 

 

 

Palumeu Jungle Lodge

Waar

Oost Suriname, langs de boven Tapahony rivier

Palumeu Jungle Lodge, gelegen in Oost Suriname, dichtbij het inheemse dorp met dezelfde naam bevindt zich langs de Boven Tapahony rivier. Het ligt ongeveer 270 kilometer van Paramaribo. Uniek aan dit Eco Resort zijn de indrukwekkende stroomversnellingen, flora en fauna en de kennismaking met de inheemse Trio- en Wajana stammen.

 

Wat

Een 4 daagse reis naar het hart van het Amazone regenwoud

De reis naar het bijzondere Palemeu Jungle Resort begint met een vliegtocht vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo. In ongeveer 75 minuten vlieg je naar de landingsstrook van Palumeu Jungle Lodge. Bij aankomst op het resort check je in bij het resort en kan je klaarmaken voor het dagprogramma.  Het programma begint met een bezoek naar het mooie Palawa eiland voor een lunch.

Heerlijk afkoelen in rivier Tapahony

Na de lunch is er genoeg tijd voor een heerlijke duik in het koele bruine rivierwater. In de namiddag bezoek je samen met een  ervaren gids het dorp Palumeu waar je kennismaakt met de huidige leefstijl van de alleroudste bewoners van het Amazone regenwoud.

De 2e dag van de tour

Een bezoek aan Poti Hill

Op de 2e dag wordt je na het ontbijt met een korjaal naar het startpunt voor een wandeling naar Poti Hill gebracht. Poti Hill is een granieten heuvel. Nadat je deze heuvel hebt beklommen wacht je op de top een adembenemend uitzicht over de rivier en boomtoppen van het zuidelijk deel van Suriname. Na terugkomst op Palumeu Jungle Lodge heb je in de middag de kans om pijl en boog te leren schieten. De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur.

De 3e dag van de tour

Mabuka watervallen

Op de derde dag vertrek je per korjaal naar de Mabuka Watervallen voor een dag heerlijk relaxen. Je kan zwemmen in de rivier en een natuurlijke massage nemen in de waterval en lekker luieren in een hangmat.

Leerzame wandeling door de jungle

Heb je zin in een activiteit dan kan je deelnemen aan een leerzame wandeling door de jungle. Wanneer het niet te hard regent kan je meedoen met een nachtelijke tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

De 4e dag van de tour

Dorpswandeling Palemeu

De vierde dag is de laatste dag van een bezoek aan de Palemeu Jungle Lodge. Deze dag staat in het teken van het bezoeken van het dorp Palemeu. Je maakt samen met een gids een uitgebreide dorpswandeling. Daarnaast ontmoet je bewoners van dit dorp. Ook krijg je de mogelijkheid om een paar prachtige souvenirs te kopen. Na de lunch vertrek je weer naar Paramaribo.

Actieve deelname van de inwoners van Palumeu

Net als bij alle andere resorts die Suriname rijk is zijn de inwoners van het dorp Palumeu betrokken bij de activiteiten van de bezoekers van het eco resort. De inwoners zijn vaak zelf de gidsen die de toeristen rondleiden, of geven instructies bij sportieve activiteiten zoals het pijl en boog schieten.

De inwoners van dit dorp zijn blij met de toeristen die hun omgeving bezoeken. De inwoners doen actief mee en zorgen ervoor dat je bezoek onvergetelijk wordt.

Waarom een reis naar Palemeu jungle Lodge?

Deze tour is een van de weinige waarbij je diep in de mooie binnenlanden van Suriname in contact komt met de oorspronkelijke bewoners van Suriname.

Houd je van natuur en  traditionele inheemse cultuur dan is dit de reis voor jou. Met deze tour ervaar je het het binnenland van Suriname op zijn best.

 

Hoogtepunten van de Palemeu Jungle Lodge Tour

  • kennismaking met de inheemse cultuur van de trio en wajana stammen( indianen)
  • beklimming van de Poti Hill
  • korjaaltochten
  • bezoek Mabuka watervallen
  • leerzame jungle tochten

 

Accomodatie Palemeu Jungle Lodge

De Lodge

Deze houten accommodatie is volledig gebouwd  in traditionele stijl van de inheemse bewoners van het Amazone Regenwoud. De meeste materialen komen ook uit dit gebied. De lodge wordt verlicht met behulp van  zonne energie. In de Lodge slaap je in een 2 onder 1 kap met 2 bedden en met een klamboe. De lodge heeft een veranda met prachtig uitzicht op de rivier, toilet en douche(koud water).

Maaltijden

De maaltijden worden bereid op houtvuur en met alleen maar verse Surinaamse ingrediënten.

Kleding

Omdat je midden in de Jungle bent wordt je aangeraden om kleding met lange mouwen en broekpijpen aan te doen. Dit om muskietenbeten te voorkomen. Regenlaarzen zijn ook aan te bevelen.

 

Prijzen en info

Alle maaltijden en vervoer zijn inbegrepen in de prijs wanneer je deze tour boekt. De Palumeu Jungle Logde tour is eenvoudig te boeken bij verschillende reisbureau’s in Suriname en in Nederland. Bij Tenzing Travel kan je gratis een offerte opvragen.

Wil je een vrijblijvende offerte opvragen? Klik hier

 

Andere alternatieven dan Palumeu Jungle Lodge

Naast Palumeu Jungle Lodge zijn er nog meer fantastische resorts in het binnenland van Suriname die je kan bezoeken. Je kan denken aan Danpaati River Lodge waar de Marron Cultuur centraal staat, maar ook Eco Resort Berg en Dal dat het dichtst bij Paramaribo ligt. Dit resort wordt veelvuldig bezocht door locals en toeristen.

foto’s: facebook Palemeu Jungle Lodge
Facebook Comments