7 redenen waarom Paramaribo the place to be is

Paramaribo is de multiculturele hoofdstad van Suriname De stad heeft een dorpskarakter; de mensen zijn open, vrolijk en erg geïnteresseerd in toeristen. Deze prachtige stad moet je een keer bezoeken. Hier vindt je 7 redenen waarom.

 

 

 

Relaxen in Paramaribo

Je voelt je hier ook snel op je gemak. Dat kan onder andere komen door het Nederlands dat je veelal om je heen hoort. De architectuur van de de houten binnenstad van Paramaribo heeft ook een erg Nederlandse sfeer.

 

Wist je dat Paramaribo ook wel de Zaanse Schans bij de evenaar wordt genoemd?

 

Gezellige en ongedwongen sfeer

Het behaaglijke gevoel dat deze stad heeft wordt met name gecreëerd door de gezellige en ongedwongen sfeer. De ligging van Paramaribo aan de Surinamerivier, het oude stadscentrum en de vele terrassen en restaurants maken dit tot een aangename stad om in te vertoeven.

 

No Spang

Haast en stress bestaat niet in deze vrolijke stad. Alles en iedereen is hier relaxt. Een bekende uitspraak onder de Surinamer is dan ook NO SPANG(=maak je niet druk).

 

Cultureel Werelderfgoed

Door de diverse overheersers en de vele verschillende culturen van de mensen die in Suriname kwamen wonen, kent de stad een unieke architectuur. Prachtige houten herenhuizen bepalen al sinds de koloniale tijd het straatbeeld van de binnenstad. Dit, tezamen  met het 17e eeuwse stratenplan dat nog helemaal intact is, heeft ervoor gezorgd dat in 2002 de gehele historische binnenstad door de UNESCO als Cultureel Werelderfgoed is aangemerkt. En daar zijn de Surinamers, geheel terecht, maar al te trots op.

Fort Zeelandia

De bekendste toeristische trekpleister van Paramaribo is Fort Zeelandia. Dit voormalige Nederlandse fort is gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier, Dit is de plek waar de kolonisten voor het eerst voet aan wal zetten. Het is ook de locatie waar de beruchte decembermoorden hebben plaats gevonden en waar tegenwoordig het Surinaams museum is.

Onafhankelijkheidsplein

Achter Fort Zeelandia ligt het Onafhankelijkheidsplein, een groot plein dat elke zondagochtend gebruikt wordt voor een typische Surinaamse mannenhobby. En dat is niet voetbal, maar zangvogel wedstrijden. Op zondagochtend laten de zangvogels hun zangkunsten horen op dit plein.

Centrale Markt Paramaribo

De Centrale Markt is de grootste overdekte markt van het Caraïbisch gebied. Op deze gezellige markt vind je verschillende kleurrijke standjes waar je diverse producten variërend van verschillende soorten tropisch fruit, groenten, vlees en vis maar ook kleding, sieraden en boeken kan kopen.

Palmentuin

De Palmentuin is het voormalige achtertuin van het presidentieel paleis. Het is een heerlijke plek waar je in de schaduw van de palmbomen kan uitrusten van een wandeling door de stad. Bij nationale feestdagen en evenementen worden er altijd veel activiteiten georganiseerd.

Waterkant

Even lekker wat eten of drinken? Dan is de Waterkant een geschikte plek.Om de hoek van het Onafhankelijkheidsplein vindt je de Waterkant.

Boulevard aan de Surinamerivier

Het is een soort van boulevard aan de Surinamerivier waar je diverse eet standjes hebt waar je overheerlijke Surinaamse hapjes en dranken kan kopen en nuttigen Houd je van bier dan zal de beroemde Parbo bier goed in de smaak vallen. Waterkant wordt ook wel het ontmoetingspunt van de bevolking genoemd en is altijd ook druk bevolkt.

Dit zijn dan 7 redenen waarom je Paramaribo een keer moet bezoeken! En ben je al overtuigd?

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *