radio rapar

Radio Rapar

Radio Rapar is een Surinaamse radiostation dat is opgericht in 1957 door Wilfred Lionarons. De naam is een afkorting van Radio Paramaribo. En het is al vele jaren een begrip in de Surinaamse samenleving.  Als je Hindoestaanse radio in Suriname luisteren, zit je bij deze radiozender goed. Deze radiozender is zeer populair. Met name onder de Hindoestaanse bevolking.

 

 

 

Bijzonderheden Radio Rapar

Wat deze radiostation speciaal maakt is dat luisteraars verzoekplaatjes kunnen aanvragen. En actief meedoen aan de programma’s van Radio Rapar.  Dit maakt de zender interactief en is daardoor echt een zender die betrokkenheid van de luisteraars heeft. Dit concept ontwikkelt door de oprichter van deze Surinaamse radiostation is door vele andere radiostations in Suriname overgenomen.

Radio Rapar Suriname is een Surinaamse radiozender die probeert een evenwicht te creëren tussen de moderne Hindoestaanse muziek en de Hindoestaanse muziek van vroeger. Dit zorgt ervoor dat zowel Hindoestaanse jongeren en ouderen dagelijks met plezier online radio beluisteren. Daarnaast is het een radiozender die volop in ontwikkeling is. De zender is bezig digitale televisie te gaan uitzenden in samenwerking met Telesur. Dit project staat nog in de kinderschoenen maar is zeker de moeite waard om te vermelden.

Muziekgenre Radio Rapar

Muziek uit Bollywood en culturele Hindoestaanse muziek zijn de voornaamste muziekgenres die je op dit Surinaamse radiostation online kan beluisteren. Op deze Surinaamse radiostation worden verschillende talen gesproken zoals: Sarnami, Hindoestani, Sranangtongo en ook Nederlands.

Gespreksonderwerpen

Er wordt ook gesproken over rituelen hindoeïsme, nieuws hindoe en hindoeïsme. Naast specifieke hindoe onderwerpen komt er ook hedendaagse nieuws en popmuziek komt aan bod. De radiozender heeft 2 broadcasting locaties namelijk in Nederland en Suriname

Online streaming

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze populaire Hindoestaanse radiostation. Luister via deze link naar de  live stream van radio Rapar In Nederland kan je deze Hindoestaanse radiostation beluisteren via radio rapar  89.7 fm Rotterdam

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *