radio shalom

Radio Shalom, Surinaamse christelijke radio

Radio Shalom bestaat op 25 mei 2015, 20 jaar!

Op 25 mei 1995 startte de stichting Evangelische Radio en Televisie Suriname(Stg,ERETS) het grootste Christelijke radiostation van Suriname.De stichting ziet een taak voor zich weggelegd door middel van Radio en Televisie Shalom, Suriname te voorzien van het Evangelie van Jezus Christus. Radio Shalom verzorgt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar inspirerende radio met een duidelijke en heldere boodschap. Een dagelijkse inspiratie voor rust, vrede & geluk! Deze zender maakt radio ter ere van god.

 

 

 

Geschiedenis Radio Shalom

In de jaren ’80 werd  de Stichting Evangelie Radio en Televisie Stichting  opgericht vanwege de onzekerheid die op dat moment in Surinaamse samenleving aanwezig was. Er was een duidelijke behoefte naar een christelijke radiostation, die voor veel mensen een verlichting zou zijn. Een groot aantal christenen in Suriname hebben veel activiteiten georganiseerd zodat er financiële fondsen ontstonden om een radio- en televisiestation te kunnen financieren. De eerste werkzaamheden van de stichting was het verzorgen van christelijke televisie programma’s bij het Surinaamse televisiestation ATV.

In februari 1993 kreeg de stichting een vergunning voor het opzetten van een christelijke radiostation. Nu moest er alles in het werk gesteld worden om daadwerkelijk tot het opzetten van een radiostation over te gaan. Er was reeds een gebouw aan de Malebatrumstraat.

In het zelfde jaar werd er druk gewerkt aan de vorming van radio Shalom. Medewerkers van het radiostation kregen trainingen via de stichting christelijke media projecten en deze stichting heeft ook de apparatuur van de studio van het radiostation gefinancierd. Na een periode van training en geduld te hebben hebben de medewerkers van radio Shalom een start gemaakt met hun christelijke uitzendingen bij radiostation SRS.  Bij radiostation SRS hebben de medewerkers van radio Shalom werkervaring kunnen opdoen om daarna te starten met hun eigen radiostation.

Op 25 mei 1995 vindt dan ook de eerste officiële uitzending plaats van radio Shalom van uit hun eigen studio aan de Malebatrumstraat.

Met vele toegewijde medewerkers die radiostation rijk is, is Radio Shalom een bekende naam in de samenleving. De programma’s van radio Shalom zijn divers en worden vanuit een christelijk perspectief gebracht. Ben je nieuwsgierig geworden naar radio Shalom? Luister  hier live naar de grootste christelijke radiostation van Suriname!

Meer Surinaamse radiostations

Lees ook over Surinaamse kranten en  wat iedereen moet weten over Suriname

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *