vervoer in suriname

Vervoer in Suriname, welke kies jij?

Er zijn verschillende manieren waarmee je Suriname, met name Paramaribo kan verkennen. Je kan een auto huren, een fiets of het openbaar vervoer uitproberen. De keus is aan jou.

 

 

 

Vervoer in Suriname

Zo kun je een auto huren in Suriname, om vervolgens zelf het land te verkennen. Dit wordt vooral veel gedaan om buiten de stad de unieke bezienswaardigheden van Suriname te bezoeken. Het grote voordeel hiervan is dat je flexibel bent en zelf kunt bepalen wanneer je wat wilt bezoeken.

Auto huren in Paramaribo

Binnen Paramaribo heb je meerdere vervoersmogelijkheden. Je zult in de meeste gevallen de taxi nemen of de bus(openbaar vervoer) nemen, een auto huren, of de fiets pakken.

Taxi Suriname

surinaamse taxi centrale

Foto Facebook: Surinaamse Taxi Centrale

 

In Paramaribo vind je op bijna elke straathoek wel een taxi. De taxiprijzen zijn over het algemeen niet hoog. Maar het is in ieder geval wel handig om met een taxi met een meter te reizen i.p.v. een taxi te kiezen waar vooraf een ritprijs wordt afgesproken. Niet altijd maar meestal is deze prijs duurder dan de standaard meterprijs.

Surinaamse Taxi Centrale

Taxi’s die een meter hebben zijn de taxi’s van de Surinaamse Taxi Centrale. Bij de taxi’s van de Surinaamse Taxi Centrale betaal je alleen maar voor de gereden kilometers. De taxi’s worden in Suriname weleens, die gele taxi’s of 1660 ( het nummer waarop je centrale kan bereiken) genoemd.

Openbaar vervoer/Bus

Het openbaar vervoer in Paramaribo is een ware beleving. Het openbaar vervoer zijn de kleurrijke busjes die een attractie op zich zijn door de gezelligheid(muziek) die de busjes met zich meebrengen.

Minivans

Het openbaar vervoer zijn vaak minivans waar max. 20 tot 30 personen in vervoerd kunnen worden. Je stapt op bij de Heiligeweg in Paramaribo en stapt uit waar je moet zijn. De bussen hebben niet echt een bushalte maar stoppen op logische plekken zoals bij de centrale markt, shopping malls etc. Heb je de bus nodig, steek je hand op en dan stoppen ze voor je. Je betaalt een vaste ritprijs tot je eindbestemming.

Fiets

Tegenwoordig zie je steeds meer fietsen in Paramaribo maar tot nu toe zijn meestal alleen toeristen die de fiets nemen. Fietsen in Paramaribo is leuk en je verkent de stad toch het allerbeste op de fiets. Je slaat geen straatje over en je parkeert je fiets makkelijk op plaats van bestemming. Een fiets kan je al vanaf € 3.50 huren bij Guesthouse Zus en Zo in Paramaribo.

Vervoer in Suriname is er genoeg. Het is aan jou de keus wat je het leukste lijkt om dit prachtige land te verkennen.

Kies je voor Taxi Suriname, de gezellige bus of ga je sportief op de fiets ?

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *