Reistips voor een vakantie naar Suriname

Ga je op vakantie naar Suriname?

Let dan op dat je reisdocumenten in orde zijn!

Je hebt je goed voorbereid op een vakantie naar Suriname maar zijn je reispapieren ok. Dit is zeer belangrijk als je op vakantie gaat naar Suriname.

 

 

 

Wat betekent in orde zijn voor een vakantie naar Suriname?

  • een geldig Nederlands paspoort dat na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig
  • een toeristenkaart.

Toeristenkaart Suriname

De toeristenkaart kan je aanschaffen bij vertrek op Schiphol, bij aankomst op de luchthaven Johan Adolf Pengel in Paramaribo of bij het Consulaat van Suriname in Amsterdam . De Toeristenkaart kost €20 in Nederland en buiten Europa $25.  Aangeraden wordt de toeristenkaart voordat je het vliegtuig instapt aan te schaffen.

Note: de toeristenkaart is inmiddels verhoogd in prijs lees hier meer

Dat bespaart je een lange wachttijd op het Johan Adolf Pengel luchthaven en verder moet je de toeristenkaart op deze luchthaven met contant en gepast geld betalen, dat moet je maar net bij je hebben. Sinds 1 september 2015 kan de reisorganisatie waarbij je vakantie hebt geboekt en deze geregistreerd staat bij het Consulaat van Suriname ook een toeristenkaart namens zijn klanten kopen.

Voor meer informatie over de toeristenkaart lees dan de website van  het Consulaat van Suriname

Vaccinaties Suriname

Voor landen buiten Europa en de VS worden vaccinaties aangeraden. Voor Suriname geldt het advies dat je voor gele koorts, DTP, Hepatitis A. Afhankelijk van de duur en locatie van  je verblijf, kunnen middelen tegen Malaria worden geadviseerd. Voor up to date informatie over vaccinaties voor Suriname kan je het beste je huisarts of de GGD raadplegen. Deze kan je exact vertellen wat nu raadzaam is. Belangrijk is dus een geldig paspoort dat nog min.6 maanden geldig is na terugkomst, een toeristenkaart( dit geldt trouwens niet als je stage gaat lopen) en dat je goed gevaccineerd bent.

Heb je deze 3 tips in orde dan wacht je in Suriname een fantastische vakantie.

Heb jij nog reistips die je graag wil delen? Reageer dan via Facebook!

Lees ook

Wat iedereen moet weten over Suriname

Goedkope tickets naar Suriname?

Hotels in Paramaribo

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *