surinaamse gerechten

Surinaamse gerechten waar je niet zonder kan !

De Surinaamse keuken is al een reden om Suriname te bezoeken. De Surinaamse gerechten zijn net als de bevolkingssamenstelling van Suriname zeer divers. Surinaamse gerechten zijn smakelijk, kruidig en soms pittig. De Surinaamse gerechten hebben een Javaanse, Hindoestaanse, Chinese of Creoolse oorsprong.

 

 

 

 

Elke bevolkingsgroep heeft zijn specialiteit en die is dan ook terug te vinden in de Surinaamse keuken.

Surinaamse gerechten

Javaans

Surinaamse bami of wel Javaanse Bami, Saoto soep, Teloh en Sate zijn typische Javaans Surinaamse specialiteiten.

Creools

De gerechten Pom, Moksi Alesi, Surinaamse Pindasoep en Heri Heri zijn Creoolse specialiteiten,

Hindoestaans

Roti Plaat en Bara zijn Hindoestaans Surinaamse specialiteiten

Chinees

Tjauw Min, Doski, en (witte)Nasi typisch Chinees Surinaams gerechten.

 

Over koken in Suriname

Letterlijk iedereen in Suriname kan koken en een warme maaltijd is zeer belangrijk in Suriname. Overal waar je naar toe gaat staat er wel een warme maaltijd voor je klaar. Of je nu uitgenodigd bent of niet!

Tijdens het klaarmaken van deze warme maaltijden heb dan ik dan ook mijn ogen goed de kost gegeven en zo de populairste Surinaamse gerechten leren koken.

Populaire Surinaamse gerechten

Deze gerechten heb ik in Suriname leren koken. De gerechten zijn ongeveer voor 4-6 personen en makkelijk te bereiden. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt, toko of op de markt(ook in Nederland).

Dit zijn 5 van mijn favoriete Surinaamse gerechten.

  1. Surinaamse Bami, smakelijk mie gerecht met groente, vlees en omelet. Dit gerecht is makkelijk te maken met dit eenvoudige recept. In binnen 25 minuten tover je dit smakelijk gerecht op je eettafel. Daarnaast is dit recept makkelijk om te zetten naar een vegetarische variant.
  2. Surinaamse Pindasoep, maaltijdsoep o.b.v.  ( Surinaamse)pindakaas, De soep wordt gevuld met vlees en (geprakte) banaan. Volg deze 5 eenvoudige stappen om deze heerlijke soep makkelijk klaar te maken.
  3. Rotiplaat, van oorsprong Hindoestaans gerecht. Deze kruidige pannenkoek vormt de basis voor het Surinaamse Roti. Volg mijn recept en maak de rotiplaat the “easyway”. Succes gegarandeerd
  4. Surinaams Zuur, populair bijgerecht wordt bij bijna alle Surinaamse maaltijden gegeten. Dit gerecht bestaat uit voornamelijk verse groente ingemaakt op azijn het recept zoetzure komkommer is mijn favoriet.
  5. Bruine Bonen met rijst, lekker gerecht met peulvruchten, eenvoudig te maken in 8 simpele stappen

Heb je nog meer trek gekregen in Surinaamse gerechten?

Probeer dan eens het Groot Surinaams kookboek. Dit kookboek wordt wel de Bijbel der Surinaamse kookboeken genoemd en is zeer uitgebreid. Met dit kookboek leer je echt goed Surinaams koken en ook gevarieerd Surinaams koken. Het kookboek bevat bijna 300 verschillende recepten.

Wil je meer lezen over dit kookboek klik groot surinaams kookboek

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *