Trek in een lekkere Surinaams soep? Naast de saoto soep is de Surinaamse pindasoep een populaire maaltijdsoep. De soep wordt gemaakt met Faya Lobi pindakaas. In de soep zit pindakaas, kip, zoutvlees en tom tom balletjes (gemaakt van groene bananen).

 

 

 

De soep wordt op smaak gebracht met een groene peper of met een Madame Jeanette(extra heet).Heb je trek in deze soep dan heb  ik een perfect recept voor jou. Dit pindasoep recept kan je eenvoudig zelf maken met deze 5 simpele stappen…

 

Surinaamse Pindasoep in 5 stappen

Wat heb je nodig voor je Surinaamse pindasoep Faya Lobi:

Voor de soep zelf heb je deze ingrediënten nodig, je kan deze ingrediënten makkelijk kopen in de supermarkt of bij een toko bij jou in de buurt.

 • 500 gram Faja Lobi pindakaas
 • 3 liter water
 • 1 kilo kippenvlees( soepvlees is ideaal)
 • 100 gram zoutvlees
 • 1 grote ui
 • 1 groene peper of madame Jeanette(extra pittig)
 • 2 takjes soepgroente( selderij)
 • pimentkorrels (lontai)
 • zout
 • eventueel maggi( maar is niet nodig)

voor de tomtom( de gele balletjes in de pindasoep):

 • 6 groene bananen( toko)

 

Potten en Pannen enzo

De soep kook je het lekkerst in een stevig braadpan.

Naast de braadpan heb je ook een kleine pan nodig om de bananen in te koken Daarnaast heb je een soeplepel, keukenmesje voor het schillen een vijzel en woklepel nodig voor de bereiding van deze soep.

 

Hoe maak je Surinaamse pindasoep Faya lobi ?

Dit pindasoep recept is makkelijk gemaakt in deze eenvoudige 5 stappen

Stap 1.

Het zoutvlees( gepekeld rundvlees) in kleine stukken snijden en uitkoken om te ontzouten. Is de zoutvlees uitgekookt, dan leg je dit even apart weg op een bordje. Het zoutvlees wordt later toegevoegd aan de soep

Kooktip:

Hoe weet je wanneer zoutvlees is uitgekookt?

Het vlees zit er grijzig uit en het vet laat zich een beetje los

 

Stap 2.

Het klaarmaken van de tomtom balletjes. De groene bananen schillen, wassen en koken in water met wat zout. Wanneer de bananen zacht zijn gekookt kan je deze uit de pan halen. Dan de gekookte bananen fijn maken met een vijzel. De stamper af en toe vochtig maken en net zolang stampen tot de groene bananen taai worden en een samenhangende massa vormen. Kleine tomtom- tot middelgrote tomtomballetjes draaien. Deze balletjes moet je als laatste toevoegen aan de Surinaamse pindasoep

Kooktip:

Het draaien van de tomtomballetjes gaat handiger als je handig wat vochtig zijn

Stap 3

Van het kippenvlees een kruiden bouillon trekken( ui, selderij en pimentkorrels toevoegen). Het kippenvlees in de braadpan met water laten koken en ui, selderij en pimentkorrels toevoegen. Laat dit koken tot dat je een heerlijk geurende bouillon krijgt.

Stap 4

De Faja Lobi pindakaas in een soeppan met iets warme bouillon oplossen. Voeg steeds beetje bij beetje bouillon toe bij de pindakaas totdat deze volledig is opgelost. Je pindasoep is bijna klaar!

Stap 5

Voeg de verse groene peper of madame Jeanette toe en de zoutvlees blokjes, eventueel zout toevoegen als de  pindasoep nog flauw proeft. Is de pindasoep niet dik genoeg kan je een stukje tomtom(balletjes gemaakt van groene banaan) meekoken.

 

Deze pindasoep is een makkelijke maaltijdsoep die je pittig kan maken met het toevoegen van de hete Madame Jeanette peper. Hoeveel pindasoep per persoon is afhankelijk van je eetlust. Ook lekker is dat je rijst bij de pindasoep serveert.

Eet smakelijk!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *